Vaker op vakantie, maar minder op de bonnefooi

28-10-2016

UTRECHT (ANP) - Nederlanders gaan vaker op vakantie. Vooral korte vakanties in eigen land zijn in trek. Het aantal vakanties nam met 6 procent toe tot 12,5 miljoen, ten opzichte van een jaar eerder. De drie populairste bestemmingen in het buitenland zijn Duitsland, Spanje en Oostenrijk.

Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en het NIPO. De cijfers gaan over de periode oktober 2015 tot en met maart dit jaar. De crisis lijkt definitief voorbij, zo verklaren de twee organisaties de toename van het aantal vakanties vrijdag.

Steeds minder mensen reizen op de bonnefooi: vakanties worden vaker geboekt. De trend is dat mensen het verblijf en het vervoer niet bij dezelfde aanbieder boeken. De afgelopen tien jaar is het aantal zogenoemde samengestelde vakanties verdubbeld.

Van de vakanties die in het buitenland worden doorgebracht, werd 86 procent online geboekt. Dat gebeurt vooral met een laptop of desktop. Mobieltjes worden voor dit doel nog niet echt veel gebruikt: hooguit 4 procent van de reisboekingen gebeurt met behulp van een smartphone.

© 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN