'Veel Nederlanders in dure hotelkamers Rio'

03-08-2016

RIO DE JANEIRO (ANP) - Nederlanders laten zich niet afschrikken door de hoge prijzen van hotelkamers in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen. Het aantal zoekopdrachten naar een hotelovernachting in de Braziliaanse stad, die vanaf vrijdag het epicentrum is van de mondiale sport, ligt in Nederland 378 procent hoger dan normaal. Dat meldt boekingswebsite Trivago woensdag.

Nederland is een van de meest fanatieke supporterslanden gemeten naar de stijging naar vraag van hotelkamers. Het Verenigd Koninkrijk spant de kroon met een stijging van 1130 procent.

De gemiddelde hotelprijs in Rio is tijdens de Spelen opgelopen naar 296 euro per nacht. Dat is een stijging van 128 procent ten opzichte van het normale prijspeil in augustus van 125 tot 130 euro.

Lastminutereizigers die de Spelen in Rio willen meemaken zullen nog maar moeilijk een hotelkamer kunnen vinden. Waar andere Braziliaanse steden als São Paulo, Salvador en Brasilia rond de 40 procent van de hotels nog ruimte heeft, is dit percentage in Rio gedaald naar 4,5 procent.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN