Venray krijgt lachgaswinkel

01-08-2019

VENRAY (ANP) - Burgemeester Hans Gilissen van Venray is er tegen, maar hij kan de komst van een lachgaswinkel in het centrum van Venray vrijdag niet tegenhouden. Die winkel Valse Lucht gaat vrijdagmiddag om 15.00 uur open, gelijk met de start van de kermis in Venray. Als eerste lachgaswinkel van Nederland, zegt winkelier Mathieu Hölzken donderdag lachend.

In zijn winkel aan het Henseniusplein in Venray heeft Hölzken dertig bioscoopstoelen neergezet waar gebruikers onderuit kunnen zakken bij het inhaleren van een ballonnetje lasgas, legt hij uit. Zelf heeft Hölzken ook al eens een ballonnetje geprobeerd. "Dat gaf een leuk roesje", zegt de 48-jarige winkelier.

Hölzken ziet het gebruik van lachgas toenemen. "De helft van de jeugd in Nederland heeft al ballonnetjes gehad", weet hij.

Warenwet

In een gesprek met de burgemeester is wel afgesproken, dat het lachgas alleen ín de winkel mag worden gebruikt en niet op het kermisterrein.

De verkoop van lachgas valt onder de warenwet en dus mag het, aldus de woordvoerder van de gemeente. "Spijtig. We willen het niet, het is onwenselijk, en gezond kan het niet zijn", voegt hij daar nog aan toe.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN