Vier Nederlandse skiërs gewond in Oostenrijk

25-12-2015

INNSBRUCK (ANP) - Meerdere Nederlanders zijn donderdag gewond geraakt op de skipiste in Oostenrijk. Drie van hen, onder wie een zevenjarig meisje, moesten met traumahelikopters naar ziekenhuizen worden gevlogen. Dat meldde de Oostenrijkse politie vrijdag.

Het kleine meisje was gevallen in het Zillertal, ten oosten van Innsbruck. Daarbij kwam ze tegen een paal met kussens aan. Ze liep meerdere blauwe plekken op. Bij Ellmau botste een vijftienjarig meisje uit Nederland met haar hoofd tegen een ijzeren paal van een hek aan de rand van de piste. Ze werd met zwaar hoofdletsel naar een ziekenhuis in Salzburg gebracht. Een paar kilometer verderop, bij Scheffau, raakte een 49-jarige Nederlander buiten de piste. Hij viel hard op de grond, waar geen sneeuw lag, en raakte zwaargewond aan zijn rug.

Vlakbij Lech raakte een 43-jarige Nederlandse gewond toen ze wilde helpen. Ze zag dat een kind was gevallen en een skistok was kwijtgeraakt. Toen ze stopte om de stok op te pakken, werd ze van achteren geramd door een snowboarder. Ze raakte gewond aan haar linkerknie en moest met een skibrancard naar beneden worden gebracht. De snowboarder ging er zonder te stoppen vandoor.

 © 2015 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
 
,