Vliegticket boeker betaalt vaak teveel

11-05-2015

AMSTELVEEN - De vliegexperts van VliegenNaar.nl onderzochten de prijsverschillen tussen de bekende Nederlandse (vliegticket)boekingssites. De vanaf-tarieven voor dezelfde vlucht op dezelfde data blijken regelmatig tientallen procenten uit elkaar te liggen. 

Boekingssite heeft belangrijke functie 
“Wij adviseren consumenten om in hun zoektocht naar het gunstigste vliegticket ook altijd enkele boekingssites te bezoeken”, zegt Caroline Ferguson van vergelijker VliegenNaar.nl. Deze sites bieden ook vliegtickets van in Nederland minder bekende airlines aan. Deze hebben vaak geweldige aanbiedingen voor vluchten met vertrek vanuit Nederland, maar geen Nederlands kantoor en/of website. Het is dan ook gemakkelijker en veiliger om een ticket van een dergelijke luchtvaartmaatschappij via een bekende boekingssite te boeken. 

“Consumenten denken dat boekingssites allemaal dezelfde prijzen hebben, maar niets is minder waar”, aldus Ferguson. De vergelijker zet de beste aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen en de bekende boekingssites op een rij voor ruim 1200 bestemmingen en checkt dagelijks of de tarieven ook echt beschikbaar zijn. Ferguson: “Door onze prijschecks voor VliegenNaar.nl zijn we ons al lange tijd bewust dat er op het niveau van een individuele vlucht enorme prijsverschillen tussen de vliegticket boekingssites bestaan. Toen we recent exact dezelfde vlucht met Delta naar Edmonton, Canada bij het ene reisbureau aantroffen voor 895 euro en bij het andere voor 687 euro, een verschil van maar liefst 208 euro, vonden we het tijd voor een formeler onderzoek.” 

Opzet en resultaten
VliegenNaar.nl vergeleek de prijzen voor vluchten van alle grote online reisbureaus in Nederland op een selectie van 30 bestemmingen binnen en buiten Europa. Daarbij werden per bestemming willekeurige vluchtdata bekeken, zowel voor vertrekken op redelijk korte termijn als vluchtdata wat verder weg.  De vergelijker beperkte zich in dit onderzoek tot de top 7 van grote vliegticketboekers in Nederland: CheapTickets.nl, Vliegtickets.nl, WTC.nl, Tix.nl, Schipholtickets.nl, Vliegwinkel.nl en Ebookers.nl. Bij al deze reisbureaus werden per bestemming dezelfde data ingevoerd en daarna de prijzen vergeleken. In de meeste gevallen bedraagt het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste boekingssite meer dan 15%. 

Bron: Nieuwsbank