Wadden vooral in trek bij landgenoten

02-08-2016

DEN HAAG (ANP) - De Waddeneilanden zijn vooral voor Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Vorig jaar wisten 1,3 miljoen toeristen de weg te vinden naar de eilanden. 80 procent van hen kwam uit eigen land, 15 procent uit Duitsland en 2 procent uit België.

Onder de Nederlanders waren relatief veel alleenstaanden, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ruim 12 procent van alle Nederlandse toeristen die vorig jaar de Waddeneilanden bezochten was alleenstaand. Aan de Noordzeekust - Noord-Holland tot en met Zeeland - was slechts 6 procent partnerloos.

De Noordzeekust is over het algemeen iets populairder dan de Wadden. Het bezoek aan Noord-Holland ligt op hetzelfde niveau als de Waddeneilanden, Zuid-Holland en Zeeland ontvingen vorig jaar respectievelijk 1,6 en 1,7 miljoen toeristen.

Van de Nederlandse vakantiegangers op de Wadden komt ruim de helft uit een van de noordelijke provincies. De eilanden zijn minder populair onder toeristen uit de zuidelijke provincies. Die gaan vooral naar de Noordzeekust.

De populariteit van de Wadden is overigens al jaren stabiel. In 1990 had 5,6 procent van de vakanties van Nederlanders de eilanden als bestemming, vorig jaar was dat 5,7 procent.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN