Warme Landmachtdagen trekken 125.000 mensen

26-05-2018

DEN HAAG (ANP) - De Landmachtdagen hebben dit jaar 125.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er 25.000 minder dan vorig jaar. Vermoedelijk komt dat door de warmte. ,,Mensen hebben misschien een verkwikkender bezigheid gezocht", veronderstelt een woordvoerder van Defensie.

Bovendien waren vorig jaar alle publieksactiviteiten op de zaterdag, dit jaar waren ze wat meer verspreid en begonnen de Landmachtdagen al op dinsdag. In zeventien steden waren activiteiten, variërend van demonstraties met helikopters en pantservoertuigen tot abseilen en tokkelen. Afgelopen dinsdag brachten militairen een bezoek aan duizend basisschoolklassen.

De meeste bezoekers trokken zaterdag naar Almere, waar de verrichtingen van de Landmacht waren verweven met de Landelijke Veiligheidsdag.

Twee weken geleden was er in Heerlen een regionale veiligheidsdag waar de Landmacht zich ook manifesteerde. ,,We zien dat voor het gemak als kick-off van de Landmachtdagen. Als je dat bezoekersaantal meerekent, hebben de Landmachtdagen dit jaar 160.000 bezoekers getrokken", zegt de woordvoerder.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN