Weer bezoekers ADE beroerd door pepperspray

21-10-2018

AMSTERDAM (ANP) - Voor de tweede keer dit weekend is tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in Amsterdam met pepperspray gespoten, vermoedelijk zelfs drie keer. In totaal 28 bezoekers kampten met tranende ogen en hoestbuien door de bijtende stof.

De slachtoffers moesten zich door EHBO'ers laten behandelen, bevestigt een politiewoordvoerder een bericht van de lokale zender AT5. ,,De pepperspray is, net als een nacht eerder, waarschijnlijk gebruikt door zakkenrollers. Het is een truc die we kennen en vaker zien.'' De politie heeft een verdachte opgepakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ook al met de spuitbus in de rondte gespoten. Dat was tijdens een optreden van Martin Garrix. ,,Ik kan er niet bij met mijn hoofd dat mensen pepperspray meenemen naar een feest en het voor iedereen verzieken. Mijn goal is om er voor te zorgen dat iedereen een leuke tijd heeft en dan is het zo jammer dat een paar idioten het voor iedereen verpesten'', twitterde de dj, die later op de dag voor de derde keer tot 's werelds beste werd uitgeroepen.

Zondag is de vijfde en laatste dag van het Amsterdam Dance Event.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN