• Start
  • Showbizz
  • Aller laatste aflevering van The Mentalist vanavond op SBS6

Aller laatste aflevering van The Mentalist vanavond op SBS6

23-04-2015

In 2008 begon de Amerikaanse serie The Mentalist. Na 7 succesvolle seizoenen is vanavond de aller laatste aflevering van The Mentalist te zien in Nederland op SBS6. The Mentalist gaat over Patrick Jane, gespeeld door Simon Baker. Patrick Jane heeft een opmerkelijke gave om misdaden op te lossen door zijn messcherpe observatievaardigheden te gebruiken.

Jane ging vijf jaar na de moord op zijn vrouw en zijn dochter aan de slag als adviseur bij de CBI bij het team van Teresa Lisbon, gespeeld door Robin Tunney. Zijn vrouw en kind zijn vermoord door seriemoordenaar Red John. Red John duikt regelmatig op in diverse afleveringen en Patrick Jane is er op gebrand hem te kunnen pakken.

Red John is de rode draad in The Mentalist. In het zesde seizoen wordt de identiteit van Red John eindelijk bekend. Het zesde seizoen van The Mentalist was in twee delen gedeeld. Aan het einde van het eerste deel rekent Jane voorgoed af met de moordenaar van zijn vrouw en dochter door Red John te vermoorden.

In het tweede deel van seizoen zes werd Patrick Jane opgepakt door het team van FBI-agent Dennis Abbott, gespeeld door Rockmond Dunbar. Jane heeft na zijn arrestatie door de FBI twee opties: Levenslang de gevangenis in voor de moord op Red John of zich aansluiten bij het team van Abbott. Jane besluit om aan de slag te gaan als adviseur bij de FBI.

De Amerikaanse zender CBS, maker van The Mentalist, besloot nog één seizoen te maken van de misdaadserie. In het laatste seizoen van The Mentalist slaat na zes eerdere seizoenen eindelijk de vonk over tussen Patrick Jane en Teresa Lisbon. Jane staat eindelijk open voor een nieuwe relatie na de moord op zijn vrouw door, de door hem vermoorde Red John.

Iedereen had het al zien aankomen maar om Jane en Lisbon na zes seizoenen samen te zien is toch wennen. In de aller laatste aflevering van The Mentalist is het de grote dag voor Patrick Jane en Teresa Lisbon. Patrick en Teresa besluiten te gaan trouwen, maar ze zijn niet voorbereid op het feit dat de seriemoordenaar Lazarus nog leeft en plannen heeft om de bruiloft te dwarsbomen.

Bron: showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)