Antoin Peeters volgt Rick Nieman op bij RTL Nieuws

06-05-2015

Hilversum - Antoin Peeters volgt Rick Nieman op als presentator van het RTL Nieuws. Nieman maakte onlangs bekend na negentien jaar te stoppen bij RTL Nieuws. Samen met Merel Westrik vormt Peeters het nieuwe presentatieduo. Peeters werkt ruim veertien jaar bij RTL Nieuws en is een bekend gezicht achter de presentatiedesk en als verslaggever. Sinds 2012 is hij ook royalty-verslaggever.

“Ik ben erg blij met deze nieuwe stap”, laat Peeters weten. Hij vervolgt: “Na al die jaren RTL Nieuws zit dit bedrijf in mijn DNA. Toch gaat er voor mij veel veranderen.”

“Als verslaggever ben je volledig gefocust op je eigen verhaal. Als vaste nieuwslezer ben je veel meer bezig met het complete beeld: al het nieuws uit binnen- en buitenland. Een verandering waar ik erg veel zin in heb. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Merel Westrik het nieuwe duo van het RTL Nieuws te vormen.”

Hoofdredacteur Harm Taselaar is trots dat Peeters RTL Nieuws gaat presenteren. “Mooi dat we de beste kandidaat uit eigen geledingen hebben kunnen rekruteren. Ben ik trots op. Dat zegt namelijk veel over de kwaliteit die we hier in huis hebben. Het is voor iedereen een klusje om Rick Nieman op te volgen, maar Antoin beschikt hiervoor in mijn ogen over alle noodzakelijke eigenschappen. En hij heeft er zelf ook zo buitengewoon veel zin in, dat ik vol vertrouwen naar de toekomst kijk.”

Antoin Peeters ging na de school van Journalistiek in Tilburg aan de slag als journalist bij regionale omroepen in Limburg en Zuid-Holland. Zijn carrière bij RTL startte in 2001 bij RTL Z. In 2002 stapte hij over naar RTL Nieuws als verslaggever en presentator.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)