Babette van Veen terug in GTST

03-06-2015

Niemand minder dan Babette van Veen keert terug in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Haar personage Linda Dekker maakt op maandag 29 juni haar comeback in de populaire RTL 4-serie.

Ruim 25 jaar geleden stapte actrice Babette van Veen de serie binnen en heeft Linda voor altijd op de kaart gezet bij soap minnend Nederland. Nu pakt zij de rol met heel veel plezier weer op.

Na een bewogen leven te hebben geleid in Canada, besluit Linda Dekker met haar puberzoon Rover Dekker (gespeeld door Buddy Vedder) naar Meerdijk terug te keren. Haar dochter blijft vooralsnog achter op een kostschool. In Canada leidde Linda en haar gezin een rijk en gemakkelijk leven. Toch kreeg de familie de nodige problemen waardoor Linda, inmiddels gescheiden, met haar zoon een nieuw bestaan moet opbouwen in het bekende Meerdijk. Een aantal Meerdijkers zal echter raar op kijken van Linda’s terugkeer.

Babette over haar terugkeer in ‘GTST’: “Mijn terugkomst als Linda is een stap waar ik totaal niet over na hoef te denken. Soap is mijn warme bad. Eind jaren 90 heb ik mezelf uitgedaagd andere dingen te gaan doen. Dat resulteerde onder andere in drie cd’s, een boek en twee eigen theaterprogramma’s. Daar heb ik veel van genoten en geleerd, maar nu ben ik toe aan stabiliteit en het hebben van fijne collega’s in combinatie met geweldig werk, iets waar ik vroeger altijd van heb genoten. Daarnaast blijf ik natuurlijk met veel liefde schrijven en de theaters aandoen, want het zingen zit in mijn bloed. Maar soap was, is en blijft mijn eerste grote liefde!”

Babette van Veen (1968) studeerde in Antwerpen aan de gerenommeerde toneelopleiding Studio Herman Teirlink, waarna ze een rol kreeg in de musical ‘Tarzan’ en in twee speelfilms ‘Brylcream Boulevard’ en ‘Blueberry Hill’. Al snel kwam het aanbod om in ‘GTST’ een grote rol te spelen. Linda Dekker werd een fenomeen en Babette boekte grote successen met haar soapcollega’s in de formatie Linda, Roos en Jessica. In 1998 stopte Babette met haar rol, om zich toe te leggen op een aantal interessante theaterrollen en muziekproducties. En werd ze moeder van twee zonen. Dit najaar staat zij opnieuw in het theater met de muziekvoorstelling ‘Hartenvrouw’.

Babette vindt het fijn dat ze niet alleen haar verhuisdozen in Meerdijk gaat uitpakken, maar samen met zoonlief Rover. Deze rol wordt gespeeld door Buddy Vedder (1994). Hij studeerde in 2014 af aan de Frank Sanders Akademie te Amsterdam. Tijdens zijn opleiding was Buddy’ in diverse voorstellingen te zien, zoals in: ‘Je had er bij moeten zijn’ en ‘Straks bekend in Carré’. Daarnaast speelde Buddy de hoofdrol in de korte film Held en in de film Leven met Peter Faber en Tim Haars. Op dit moment is Buddy te zien in de Annie MG Schmidt musical Heerlijk duurt ’t Langst.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)