• Start
  • Showbizz
  • Beau van Erven Dorens wil groeien in politieke interviews

Beau van Erven Dorens wil groeien in politieke interviews

11-09-2019

Nu Beau van Erven Dorens alweer ruim een week op de buis is met zijn eigen talkshow is het tijd om de balans op te maken. De presentator ziet nog wel wat verbeterpunten als het gaat om het onderwerp politiek. "Ik vind dat ik nog moet groeien in politieke interviews. In de eerste uitzending was ik niet sterk tegenover Theo Hiddema en Thierry Baudet", blikt Beau terug in De Telegraaf.

Wel denkt de presentator van de RTL 4-show Beau dat hij al iets vooruit is gegaan. In de uitzending van maandag ging zijn gesprek over de zaak van Geert Wilders naar eigen zeggen al een stuk beter. "Al moet ik dan wel hard werken, want bij zo'n ingewikkeld onderwerp wil ik echt voorkomen dat het een onnavolgbaar gesprek wordt."

Na tegenvallende kijkcijfers voor voorgangers Twan Huys (RTL Late Night) en Art Rooijakkers (Zomer met Art) is alle hoop op hem gevestigd. Toch heeft de presentator geen last van al te veel bemoeienissen. "We varen onze eigen koers en beginnen gelukkig een beetje op stoom te komen. Dan laten mensen je wel met rust. Maar we hebben met Twan Huys gezien: één tegenslag en iedereen heeft ineens een mening over hoe het beter kan. In zo'n situatie wil ik niet terechtkomen. Daarom hebben de redactie en ik vanaf het begin gezegd: we trekken hoe dan ook ons eigen plan."

Beau staat in ieder geval tot de kerst in het schema van RTL 4. Of zijn show ook daarna op de buis blijft, durft hij nog niet te voorspellen. "Dat moet ik echt zien over een paar maanden. Uiteindelijk heeft de zender de belangrijkste stem." Mocht worden besloten te stoppen met Beau dan verwacht de presentator niet dat het dan als een verrassing komt. "Welnee, dan ben ik de eerste die dat merkt. Tot nu toe gaat het echter elke dag een stapje vooruit. Ik wil er helemaal niet aan denken dat het kán mislukken. En weet je, mocht dat toch zo zijn, dan kan ik altijd nog... Weet ik veel, maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd."

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN