• Start
  • Showbizz
  • Beoordeling optredens eerste halve finale Songfestival

Beoordeling optredens eerste halve finale Songfestival

17-05-2015

Het songfestival gaat dinsdag beginnen en de acts van de eerste halve finale kunnen niet wachten om hun liedje te laten horen. Omdat er veel verschillende acts meedoen helpen wij jullie alvast met een planning van de avond. Alle liedjes staan hieronder. We hebben ze alvast een beoordeling gegeven zodat je weet wanneer je weer drinken kan bijvullen.

Moldavië (Eduard Romanyuta – I Want Your Love)
Het Eurovisie Songfestival begint met een matig popliedje. Catchy, maar niet opvallend genoeg. De dansjes tijdens het zingen kunnen het liedje niet redden.

Armenië (Genealogy – Face The Shadow)
Zes goede zangers en zangeressen schreeuwen een liedje bij elkaar. Het is allemaal net te veel. Het podium ziet er rustig uit, maar de act is te druk.

België (Loïc Nottet – Rhytm Inside)
Onze zuiderburen komen dit jaar met een echte kansmaker. Klinkt een beetje als de mannelijke versie van Lorde. De act ziet er ook goed uit. Populair bij de bookmakers.

Nederland (Trijntje Oosterhuis – Walk Along)
Trijntje kan erg goed zingen en dat is duidelijk te horen. Het liedje is vrij simpel en moet echt gaan verrassen. Moet de finale kunnen halen, maar het hangt erom. Hoe de act eruit ziet is nog een beetje onduidelijk.

Finland (Pertti Kurkan Nimipäivät – Aina Mun Pitää)
Finland stuurt dit jaar mensen met een verstandelijke beperking. Niemand zal het echt leuk vinden, maar zal toch stemmen krijgen van mensen die het grappig vinden. Haalt waarschijnlijk de finale wel. Slechtste inzending van 2015.

Griekenland (Maria Elena Kyriakou – One Last Breath)
Het Griekse liedje staat in de middenmoot bij de bookmakers. Het podium ziet er vrij simpel uit, maar de zangeres heeft een goede stem. De finale moet makkelijk haalbaar zijn.

Estland (Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday)
Kopie van The Common Linnets. Gaat makkelijk de finale halen en zal daar hoog eindigen. Één van de favorieten op dit moment. De zanger en zangeres hebben een goede stem. Catchy.

Servië (Bojana Stamenov – Beauty Never Lies)
Opvallend dat de discussie over de jurk niet over deze act ging. De zangeres maakt een mooi statement. Moet de finale kunnen halen, maar zekerheid is er niet.

Macedonië (Daniel ajmakoski – Autumn Leaves)
Erg saai liedje. De zanger heeft geen slechte stem, maar de act ziet er knullig uit. Maakt duidelijk geen kans op de winst.

Hongarije (Boggie – Wars For Nothing)
Mooi liedje met een goede boodschap, maar het liedje is toch echt te rustig (en te saai) voor het songfestival.

Wit-Rusland (Uzari & Maimuna – Time)
De viool en de stem van de zanger gaan goed samen. Blijft goed in je hoofd zitten en zou naar de finale moeten gaan. Staat net als de meeste andere liedjes van deze halve finale in de middenmoot bij de bookmakers.

Rusland (Polina Gagarina – A Million Voices)
Vorig jaar was iedereen boos als Rusland punten kreeg. Dit jaar is het één van de favorieten. Niet een heel opvallend liedje, maar wel erg goed. De zangeres zingt het liedje met gemak.

Albanië (Elhaida Dani – I’m Alive)
Erg zweverig liedje van Albanië die met gemak de finale moet kunnen halen. Kan rekenen op veel fans uit Europa die op haar stemmen. Op internet is ze één van de favorieten. De bookmakers zetten haar net in de top 20.

Denemarken (Anti Social Media – The Way You Are)
Zwak maar catchy meezingliedje van Denemarken. Mix tussen een middelmatig boybandje en Fun. Gaat snel vervelen.

Geogië (Nina Sublatti – Warrior)
De zangeres kan best goed zingen, maar het is vooral schreeuwen. Toch is het een krachtig liedje die waarschijnlijk wel naar de finale gaat. Daar zal het niet hoog eindigen.

Roemenië (Voltaj – De La Capat – All Over Again)
Best een goed liedje, maar het is een beetje saai. Samen met Finland het enige liedje in eigen taal. Dat kan punten kosten. Afsluiter van een matige songfestivalavond.

bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)