BN’ers knuffelen wat af ondanks coronavirus

door | mrt 9, 20:03 | Showbizz

Veruit de meeste bekende Nederlanders trokken zich maandagavond bij de uitreiking van de Buma Awards niets aan van het advies om beter geen handen te schudden of mensen te knuffelen vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Alleen op de rode loper al werden collega’s zonder rem enthousiast begroet, terwijl Buma alle genodigden vooraf zelfs nog een waarschuwingsmail had gestuurd.

“We hebben een paar voorschriften”, stelde Fernando Halman, presentator van het gala, in gesprek met BuzzE. “Buma heeft iedereen een bericht gestuurd om iedereen aan de regels van het RIVM te herinneren. Maar ik heb al een paar mensen een knuffel gegeven”, moest hij bekennen.

Vrijwel alle andere BN’ers gaven ook toe dat zij zich niet in konden houden. “Nee joh, wat een onzin”, zei zanger Nielson. “Ik ben niet bang, misschien was ik wel bang als ik 80 was en een slecht immuunsysteem had. Dat is gelukkig niet het geval. Ik denk dat ik mij niet zo zorgen hoef te maken. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat ik het krijg? Dan heb ik het maar vast gehad”, gaat Nielson verder. “Zoals het er nu uitziet gaat iedereen het krijgen. Dan kan je het maar beter vroeg krijgen.”

Economische hysterie

Zo denkt ook Niels Geusebroek erover. “Het klinkt een beetje lullig maar ik heb het dan liefst vast maar. Dan lig ik vijf dagen in mijn bed en dan ben ik er maar van af.” De zanger geeft iedereen dan ook gewoon een hand. “En dan was ik ze daarna heel goed”, lacht hij.

Pepijn Lanen heeft geen zorgen dat hij ziek wordt maar wel heel andere. “Kijk, je krijgt het of je krijgt het niet. Je gaat er niet direct dood aan en je wordt er ook geen zombie van”, reageert de rapper van De Jeugd van Tegenwoordig. Toch wordt hij er met het uur zenuwachtiger van. “Niet van het virus zelf maar voor een totale op handen zijnde economische destructie op wereldwijd niveau.”

Hol van de leeuw

Maan had zich voor de gelegenheid gekleed op het virus. Niet een mondkapje maar haar broek moet het virus tegenhouden, zo grapte ze. “Ik heb een leren broek aangetrokken. Misschien glijden dan alle virussen er zo van af”, aldus de zangeres lachend.

Ook onder anderen Frank Boeijen en Diggy Dex waren niet erg onder de indruk van de instructies. “Misschien is het een beetje naïef of spelen met het lot maar ik heb intermenselijk contact nog wat hoger in het vaandel dan het coronavirus. Maar misschien ga ik straks anders piepen”, aldus Diggy. Frank Boeijen riep luidkeels dat hij ‘s ochtends nog in Brabant was geweest. “In het hol van de leeuw! Houd maar afstand!”

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading