Boerin Bertie en Boer Jan het gelukkigst

23-03-2015

Geen van de boeren komt alleen binnen, wat ons hoop geeft op een goede afloop voor alle boeren. Na wat koetjes en kalfjes spreekt Yvon met Bertie en Esther, waar de goede afloop zeker van toepassing is. Ze kwamen al hand in hand binnen en laten elkaar niet meer los. Ze praten ook vol liefde over elkaar. Bertie vertelt dat ze de logeerweek erg zwaar vond, wat niet erg verrassend is. Op de vraag van Yvon waarom Esther het geworden is, had Bertie het prachtige antwoord “omdat zij me gewoon mezelf liet zijn, zoals ik dat ook een ander laat zijn”.  Van Katherine die Bertie bijna dwong genegenheid te tonen, gingen mijn haren recht overeind staan dus ik snap Bertie heel goed.

Theo en Nancy zitten wel samen op de bank bij Yvon, maar echte liefde kan het niet genoemd worden. Theo is nog steeds de stille boer, waar weinig vanuit gaat, en Nancy hoopt nog steeds op een soort wonder bij Theo. Theo belooft Yvon nogmaals beterschap, met zoveel enthousiasme dat Nancy niet snel van haar stoel zal vallen.

Bij Geert en Hettie spat het enthousiasme er ook niet bepaald vanaf, iets waar ik wel een beetje op had gehoopt. Hettie wil graag dat Geert wat rustiger is en meer luistert naar haar, Geert laat in zijn blikken en woorden blijken nog gek te zijn op Hetty en niets aan haar te willen veranderen, maar je merkt mede door de woorden van Hetty dat hij nog altijd erg onzeker is over hun relatie. Hier heeft ook de mediahype rondom Geert een bijdrage aan geleverd, aldus Geert en Hetty.

Tom en Rimke zijn wel samen gekomen, maar ook hier spat de liefde niet van het scherm. Ze vertellen niet enorm verliefd te zijn en dat erg jammer te vinden, want dat was wel waarvoor ze gingen. Ze willen het nog steeds wel proberen en zien elkaar ook nog wel, maar vinden het beide lastig.

Na al deze toch wat teleurstellende (voorlopige) uitkomsten zitten daar een verliefde Jan en Rianne tegenover Yvon. Als Yvon vraagt naar de babynamen, vertelt Jan zelfs dat ze samen een lijstje in hun telefoon hebben. Rianne vertelt lachend dat ze graag en veel bij Jan is en ook al met veel werkzaamheden helpt op de boerderij. Jan vertelt hoe het doucheplankje steeds voller komt te staan en er in zijn kledingkast steeds minder ruimte is voor zijn eigen kleren. Samenwonen lijkt dus niet erg ver weg., zoals ook Rianne beaamd.

En dan waren er nog vijf boeren die (net) te weinig brieven kregen om door te gaan in het programma, maar wel met de brieven aan de slag zijn gegaan. Mario en Leo hebben helaas geen vrouw over gehouden aan het programma. Ze hebben wel een aantal dates gehad maar de ware zat er nog niet tussen. Mario had zelfs weinig goede brieven, zo was de een te ziekelijk, de ander was al met een ander aan het daten en weer een ander was erg pastoraal.

Gert Jan heeft zijn vrouw wel gevonden in Anita, die na eerst een spontaan belletje gelijk twee keer in één week langskwam en al snel serieus verliefd werden. Gert Jan geeft aan dat Anita alles is wat op zijn verlanglijstje stond. Willem was destijds erg teleurgesteld in zijn 46 brieven, maar is er toch mede dankzij zijn twee zonen druk mee aan de slag gegaan en heeft er een leuke vrouw aan overgehouden, Martine. En tot slot is ook de Groningse Janko dolgelukkig met de vrouw die zich als eerste aan hem voorstelde en die zelfs zijn huishouden al bestiert.

Al met al dus toch weer een aardige uitkomst van deze serie Boer zoekt Vrouw, al blijf ik erg benieuwd naar hoe het met vooral de vijf eerste boeren afloopt.