Borsato doet tien keer Symphonica in Rosso

03-04-2015

AMSTERDAM (ANP) - Een tiende show is toegevoegd aan de concertreeks Symphonica in Rosso met Marco Borsato. Deze matineevoorstelling is op zondag 28 februari, werd vrijdag bekend.

Hiermee evenaart Borsato het aantal shows dat hij in 2006 gaf tijdens de eerste reeks van Symphonica in Rosso. De concerten vinden dit keer plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam ter gelegenheid van het feit dat de zanger 25 jaar in het vak zit.

De middagvoorstelling is mede bedoeld voor de jonge fans van Borsato. ,,Veel van Marco's fans van het eerste uur hebben nu zelf gezinnen en ook door The Voice Kids is er veel belangstelling van jongeren voor de concerten en die kunnen nu genieten van een middagconcert'', meldt de organisatie.

Overdonderd

Borsato is overdonderd door het succes. ,,Bij de aankondiging vorige week van de eerste twee concerten, hoopte ik dat we vier concerten in totaal konden doen. Maar al snel bleek dat de eerste twee shows al in de voorverkoop waren uitverkocht. Het was eerlijk gezegd zo'n verrassing dat we met de zaal moesten overleggen of er geen andere data vrijgemaakt konden worden. Er is gebeld met enkele buitenlandse artiesten om te overleggen of ze hun showdata konden verplaatsen zodat wij nog extra shows konden toevoegen. Ik wil dat iedereen kan genieten van Symphonica in Rosso en dat zoveel mogelijk mensen mijn 25-jarige jubileum met me mee vieren."

De concerten op 23, 24, 27, 28 en 31 oktober en op 1 november zijn al uitverkocht. In februari komt Borsato terug op 24, 25 en 27 februari, waar nog slechts enkele kaarten voor zijn, en nu ook op de 28e. Een woordvoerster verwacht dat het bij deze tien shows blijft. ,,Ik vind dit wel een heel mooi aantal, maar zeg nooit nooit. Als blijkt dat de kaarten weer zo hard gaan, zullen we verder zoeken naar nieuwe data.''

Borsato staat op het podium met het bijna 40-koppig orkest van Guido's Orchestra. Ook de Italiaanse zanger Zucchero en de winnaressen van The Voice of Holland, O'G3NE, treden op.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden