Carice van Houten op plaat Wu-Tang Clan

04-03-2015

NEW YORK - Carice van Houten is te horen op het nieuwe album van Wu-Tang Clan. De Nederlandse actrice is één van de vele gastartiesten op de speciale plaat, waarvan de rappers maar één exemplaar in de verkoop doen.

"Wat hebben Cher, Redman, FC Barcelona en ikzelf met elkaar gemeen?", twitterde Carice woensdagochtend, met daarbij een link naar een artikel van The Guardian over de presentatie van het album in New York maandag. Daar werden 13 minuten van het album Once Upon A Time In Shaolin geïntroduceerd. De rappers hebben zes jaar gewerkt aan het album waarop in totaal 31 nummers staan.

Ook werd de albumhoes gepresenteerd, die met de hand is gemaakt van nikkel en zilver en werd ontworpen door de Brits-Marokkaanse kunstenaar Yahya. Daarbij zitten handgeschreven songteksten. Het album zelf ligt nog in een kluis in Marokko. Het plan is om het album over heel de wereld in musea te vertonen en uiteindelijk te veilen. Pas na 88 jaar verloopt het auteursrecht, waarna de eigenaar het album mag verspreiden. Als het dan nog bestaat, tenminste, want er zal geen digitale back-up bestaan.

"In plaats van de meeste platen, proberen wij de minste te verkopen", zei rapper Cilvaringz, die in het echt Tarik Azzougarh heet en uit Tilburg komt. Bandlid RZA legde uit: "Dingen hebben een waarde wanneer ze zeldzaam zijn."

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden