Citytrips BZV pakken verrassend uit

15-03-2015

De citytrips van Boer Zoekt Vrouw waren in mijn optiek toch best wat verrassend te noemen. Daar waar de een al helemaal verliefd leek, bleek dat nu wat ingewikkelder te liggen en daar waar er nog weinig aan de hand leek, bleek er heuse verliefdheid te zijn ontstaan.

Zo bleek Geert ineens onzeker te zijn geworden over een toekomst met Hetty. In zijn onzekerheid gaat hij steeds meer over zichzelf in de derde persoon praten, en praat hij over Hetty in termen als “die andere” en “die nieuwe”, ook tegenover haarzelf. Niet iets waar ik als vrouw dolenthousiast van zou worden, maar dat terzijde. Geert ziet ineens allerlei beren op de weg, waar Hetty meer zoiets heeft van “we zien wel”. Het blijft nog even gissen of ze echt verder zijn gegaan met elkaar.

Het tegenovergestelde verhaal zagen we bij Bertie en Esther gebeuren. Bertie heeft haar voorzichtigheid en onzekerheid in Berlijn laten varen en lijkt erg te genieten met Esther. In meerdere opnames lijken ze zelfs echt verliefd en in de spa hebben ze het zelfs over “van elkaar zijn”. Zoals Bertie zelf al zegt lijkt ze na een heftig avontuur toch de liefde gevonden te hebben.

Jan en Rianne lopen ondertussen verliefd rond in Dublin, waar Jan geen last heeft van katten die knusse onderonsjes komen verstoren. Ze bespreken in een restaurant zelfs al kindernamen, waarbij Jan niet erg goed scoort met Milouschka en Alana.

Rimke verteld heerlijk wakker te zijn geworden naast Tom. Ze kunnen goed met elkaar praten, spreken hun gevoelens van verliefdheid ook echt naar elkaar uit en er lijkt een echte klik te zijn. Toch uit Tom ook wel zijn onzekerheid naar Rimke toe, maar meer omdat hij echt wil dat het gaat werken en dat hij ook hoopt dat ze er beide helemaal voor kunnen gaan.

Tussen Theo en Nancy lijkt er wellicht heel voorzichtig iets op te bloeien, hoewel Theo nog altijd erg weinig initiatief neemt. Bijna alle initiatief tot een gesprek komt van Nancy, en het initiatief tot het korte kusje op de mond op het laatst moet ook weer van Nancy afkomstig zijn. Toch geeft Nancy hem hierbij ook het andere deel van de kaars in de vorm van een hart(het eerste deel kreeg hij bij de speeddates al), die ze samen aansteken.

Volgende week zullen we zien hoe dit verder is gelopen en of iedereen nog bij elkaar is of is gekomen.

Door Annelien Bosboom, alle rechten voorbehouden (2015)