Collega's prijzen Martijn Krabbé om TV-Beeld

04-03-2015

HILVERSUM - Martijn Krabbé heeft jarenlang moeten toezien hoe collega Wendy van Dijk de ene televisieprijs na de andere won. Dat, terwijl de presentator al een heel lange tijd meerdere kijkcijferknallers presenteert. Maandag won hij eindelijk zijn prijs: een TV-Beeld. Van Dijk vindt het meer dan terecht. "Dit werd hoog tijd."

De presentatrice doet The Voice al jaren samen met Martijn en kent zijn talenten. "Ik ben groot fan. Hij is van oorsprong een radiomaker en dat merk ik bijvoorbeeld zo goed bij The Voice. Zijn timing, het gevoel voor muziek, zijn taalgevoel: echt geniaal", zegt ze in het AD.

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard meent ook dat het volledig terecht is dat Martijn de prijs heeft gewonnen. "Zijn haast Engelse humor is uniek. Martijn is al zo lang op tv dat hij voor de kijker haast een vanzelfsprekendheid is."

Zelf bleef de presentator na het winnen van het TV-Beeld bescheiden. "Ik presenteer omdat ik het leuk vind en niet om prijzen te winnen. De erkenning voor mijn werk zit ook in heel andere dingen."

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden