Column:De laatste keuzemomenten bij BZV

08-03-2015

Vanavond was het dan eindelijk zover. Ook de laatste boer en boerin van “Boer zoekt vrouw” maakten hun keuze bekend. In het voorfilmpje van vorige week meenden velen al op te kunnen maken voor wie boer Geert zou kiezen. Of was het filmpje toch misleidend?

Boer Geert staat te popelen zijn liefde te verklaren aan een van de twee. Ietwat plompverloren loopt hij naar binnen en verklaart ineens de liefde aan Hetty, in tegenstelling tot wat de meeste kijkers verwachtten. Hetty reageert eerst wat nuchter, maar later lijken de twee dolgelukkig met elkaar. Even later vertelt hij dit ook aan Ada, die sportief reageert en verklaart al een voorgevoel te hebben gehad. Ze reageert erg positief en gunt het ze echt, maar vertelt aan Yvon toch ook best even teleurgesteld te zijn. Geert heeft het op het laatst toch erg moeilijk met het vertrek van Ada, waarbij de nodige tranen vloeien. Leuk om te zien hoe een popelende Geert later een reis moet maken door het land om Hetty weer te zien. Hetty blijkt een vrouw met een moderne inrichting en goede smaak. Geert is hier ondersteboven van, lijkt zelfs wat geïntimideerd. “Alles past bij elkaar. Supermooie inrichting, supermooie vrouw, te mooi om waar te zijn. Past dit wel bij mij” vraagt hij zich af. Hetty heeft groots uitgepakt met een diner waarbij alle vier de kinderen en aanhang uitgenodigd zijn, en Geert zelfs naast de ex-man van Hetty komt te zitten. Qua humor kan Geert zich er wel in vinden, verder lijkt hij toch wat stiller te worden in de omgeving waar Hetty zich thuis voelt.

Dan moet alleen Bertie nog een keuze maken. Ook tijdens het keuzemoment blijft Bertie erg nuchter en wat stug, waarbij ze Esther meevraagt op citytrip. Bertie gaat later op bezoek bij Esther en haar ouders, wat erg spannend is voor de schuchtere Bertie. Toch lijken Esther en Bertie ook nu erg ontspannen met elkaar om te gaan en ook met de ouders lijkt het wel te klikken. Tijdens een intiem onderonsje met de camera en tijdens een wandeling blijkt er ook best wel wat intimiteit te groeien tussen ze. Ook in de trein op weg naar Berlijn blijken ze met elkaar te kunnen lachen en praten.

Boer Tom introduceert Rimke gelijk bij zijn vrienden en familie. Hij straalt en lijkt erg gelukkig te zijn met Rimke, die soms nog wat onwennig reageert. Later maakt Tom ook kennis met de familie van Rimke. Haar vader runt ook een boerderij, met koeien. Tom heeft een bos tulpen mee van z’n eigen boerderij en een kitten tegen de muizenoverlast op de boerderij.  Hiermee maakt hij een zeer goede beurt bij Rimke haar vader, was aan alles te merken. Tom en haar vader lijken het sowieso goed te kunnen vinden samen,

Ondertussen zien we Jan bij Rianne langsgaan, waar hij een rondleiding door haar huis krijgt. Rianne blijkt nogal een kattengek met 4 katten, waar ze zelfs een babyfoon met camera voor heeft. Jan is hier wat minder blij mee, vooral als ze samen knus op de bank zitten en de grootste kat zich er tussen wil wurmen. Ook Jan gaat met Rianne bij haar ouders langs. Jan blijft hier lekker nuchter onder:”ik ben Jan, het is zoals het is en ik ga er geen speciale dingen voor doen”. Rianne haar ouders vertellen stralend in de camera hoe verliefd hun dochter wel niet is.

Theo gaat kennismaken met de moeder dochter van Nancy. Dochter Priscillia vertelt dat ze merkt dat Nancy het fijn vind als Theo in haar buurt is en een bepaalde lach krijgt. Ineens komt de Theo van het begin weer terug en blijkt hij ook meer te praten en wat humor te hebben. Theo en Nancy maken ook nog een strandwandeling. Nancy geeft aan dat haar gevoelens nog steeds alle kanten opgaan, maar dat ze zich toch ook zo nu en dan een  verliefd giebelig meisje voelt. Ook Theo voelt het de goede kant op ontwikkelen.  

Volgende week zullen we zien hoe alle citytrips verder gaan en of ook hier de verliefdheid bij de stelletjes blijft.

(c) Annelien Bosboom 2015, alle rechten voorbehouden