• Start
  • Showbizz
  • Derde kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2015 van start

Derde kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2015 van start

06-05-2015

Hilversum - Het Nederlandse publiek mag de komende twee weken op de website van Televizier weer stemmen op zijn favoriete programma uit het afgelopen tv-kwartaal. De top-5 van de derde kwalificatieronde komt automatisch terecht op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015.

De tv-kijker kan van tot en met 20 mei tot 10 uur zijn favoriet kiezen uit alle Nederlandstalige programma’s of series die van 1 februari tot 1 mei 2015 zijn uitgezonden op de Nederlandse tv.

Boer Zoekt Vrouw (KRO), Divorce (RTL 4), Dokter Tinus (SBS 6), Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (BNN), Heel Holland Bakt (Omroep Max), Moordvrouw (RTL 4), Over Mijn Lijk (BNN), Proefkonijnen (BNN), RTL Late Night (RTL 4) en SynDroom (RTL 4) zijn al in de race voor De Ring door de vorige twee kwalificatierondes

Het is voor programmamakers zeer belangrijk om hoog te eindigen in de kwalificatierondes, omdat er dit jaar slechts 40 titels op de selectielijst van de Ring staan. Ook zal er geen open veld meer zijn. Na vier kwalificatierondes heeft het publiek 20 titels gekozen. De redactie van Televizier selecteert de overige 20.

“Daarom mogen programmamakers en zenders het publiek ook nu weer oproepen om te stemmen op hun programma of serie”, benadrukt Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Televizier. “Een programma dat in de top-5 eindigt, is verzekerd van een plek in de volgende ronde. Alle andere programma’s moeten nog maar afwachten of ze dit jaar mogen meedoen in de strijd om de belangrijkste tv-prijs van Nederland. De redactie van Televizier beslist in augustus pas welke 20 titels ook op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 staan.”

De laatste kwalificatieronde vindt plaats in juli/augustus. Op woensdag 26 augustus start de Verkiezing van de 50ste Gouden Televizier-Ring, en kan het publiek ook stemmen op de Zilveren Televizier Ster Man/Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award. De 50ste Gouden Televizier-Ring wordt uitgereikt op donderdag 15 oktober in Koninklijk Theater Carré.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)