Eva Jinek blij dat ze in de ‘RTL-trein’ is gestapt

door | aug 15, 13:08

Eva Jinek mag maandagavond weer aan de bak om haar dagelijkse talkshow bij RTL 4 te gaan presenteren. Het is nu bijna elf maanden geleden dat ze van de NPO overstapte naar RTL. Spijt heeft ze allerminst, vertelt ze zaterdag in De Telegraaf.

In februari dit jaar maakte haar voormalige NPO-collega Matthijs van Nieuwkerk bekend dat hij zou stoppen met De Wereld Draait Door. Was de talkshowkoningin misschien toch te vroeg overgestapt? “Zeven uur ’s avonds is een heerlijk tijdstip, maar nee. We wisten allemaal dat Matthijs een keer zou stoppen, maar ik heb heel goed nagedacht over mijn vertrek bij de NPO”, aldus Eva.

De presentatrice is blij met de kans die ze gegrepen heeft. “Je krijgt hooguit een paar keer in je leven zo’n kans. Heel eerlijk gezegd denk ik dat-ie nu niet meer zou komen, niet op deze manier. Je ziet hoe snel de tijden zijn veranderd. Binnen een paar maanden ziet het journalistieke landschap er totaal anders uit.”

De talkshowhost zit helemaal op haar plek bij RTL. “Ik ben heel hartelijk welkom geheten, en mocht de hele hut meenemen. Ik weet niet of dat nu nog zou kunnen. Ik heb op het juiste moment de juiste keuze gemaakt. Mijn vader heeft me geleerd: een paar keer in je leven komt die trein voorbij, dan moet je wel instappen.”

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community