Fifty Shades-regisseur past voor sequels

26-03-2015

LOS ANGELES - Fifty Shades of Grey-regisseur Sam Taylor-Johnson gaat niet meewerken aan opvolgers van die film. Dat meldt Deadline.

"Het was een ongelooflijke ervaring om Fifty Shades of Grey te regisseren en ben daarvoor erg dankbaar", zo laat Taylor-Johnson weten in een statement. "Ik heb er blijvende vriendschappen aan overgehouden met de medewerkers en vooral met Dakota en Jamie. Hoewel ik niet terugkom om de vervolgfilms te regisseren, wens ik iedereen die aan de slag gaat met deel twee en drie veel succes."

Eerder werd al gespeculeerd dat Taylor-Johnson waarschijnlijk niet mee zou werken aan de rest van de filmserie. Ze liet eerder weten dat ze zich creatief beperkt voelde binnen de regels die ze van E.L. James, de schrijver van de bestseller, opgelegd kreeg.

Hoewel de verfilming van het beroemde boek door critici werd afgemaakt, haalde de film tot nu toe al meer dan een half miljard dollar op. Het is nog niet duidelijk wie het stokje van de regisseuse over gaat nemen voor de verfilming van het volgende deel van de erotische trilogie.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden