Jack Spijkerman maakt ruimte voor nieuwe presentatiegeneratie

door | mei 3, 13:05 | Showbizz

Hilversum – Jack Spijkerman is aan het afbouwen als presentator en dat is een bewuste keuze. Spijkerman (66) presenteert nog wel Koning Voetbal, maar verder is hij met bijna al zijn televisiewerk gestopt.

“Ik vind het gewoon tijd om ruimte te maken voor een nieuwe generatie, ben niet iemand die maar blijft bedelen om op tv te komen”, vertelt hij zaterdag in een interview met ThePostOnline.

Zo heeft Jamai Loman het stokje van hem overgenomen in het RTL-programma Echt Waar?. “Je moet die jonge gasten de kans geven, want tv-uren maken is de enige manier om het te leren. Jamai is een hele grappige vent die het heel goed doet.”

Geen verveling
Het besluit betekent niet dat Spijkerman zich nu verveelt. “Nee man, ik heb meer dan genoeg te doen. Ik adviseer veel bij tv- en radioprogramma’s. Dan moeten ze bijvoorbeeld wat nieuwe radio-items bij BNN verzinnen en dan denk ik daarover mee. Gelukkig is mijn ego niet zo groot dat ik baal als er dan tien ideetjes worden afgeschoten, zo werkt het nu eenmaal.”

Nieuwe fase
“Ik hoef echt niet met mijn hoofd op tv”, laat de voormalige Kopspijkers-presentator weten. “Er begint gewoon een nieuwe fase in mijn leven waarin niets moet en alles mag.” Spijkerman is bijvoorbeeld met een krant in gesprek over een wekelijkse bijdrage. “Het wordt geen column, want daar zijn er zo veel van.” Ook wil hij een kinderboek gaan schrijven.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)

Loading