• Start
  • Showbizz
  • Jan Kooijman vreest voor einde So You Think You Can Dance

Jan Kooijman vreest voor einde So You Think You Can Dance

18-05-2015

Zondagavond was de finale van het dansprogramma So You Think You Can Dance. Jurylid Jan Kooijman vreest voor het einde van het programma van RTL5 en VTM. De finale trok zondagavond 331.000 kijkers, de minst bekeken finale ooit. De rest van het seizoen trok ook erg weinig kijkers.

“Of het ook daadwerkelijk de allerlaatste ooit is (zoals in voorgaande weken hier en daar werd gesuggereerd), zal nog moeten blijken. VTM en RTL gaan ieder jaar na de finale met elkaar overleggen of er daadwerkelijk een nieuw seizoen zal komen”, aldus Jan.

Het jurylid en presentator hoopt enorm op een nieuw seizoen. “Maar ik ben ook realistisch en ik zie het dus een beetje somber in. De kijkcijfers zijn in Nederland de afgelopen paar jaar enorm gedaald.” Ondanks de lage kijkcijfers in Nederland is het programma volgens Jan in België nog wel een groot succes. “SYTYCD is een duur programma om te maken. Zowel voor 5 als voor VTM.”

RTL5 kan volgens Jan niet zonder VTM en VTM ook niet zonder RTL5. “Met andere woorden. De twee partijen hebben elkaar nodig om het te kunnen blijven maken.” Volgens het jurylid heeft So You Think You Can Dance dromen laten uitkomen de afgelopen zeven seizoenen.

“Dromen van jonge mensen om de beste te worden. Dromen om op basis van talent en discipline de top te bereiken. Iets dat meerdere dansers van de afgelopen seizoenen op verschillende manieren is gelukt.” Jan noemt dat deze punten ook hun waarde hebben, volgens hem misschien nog wel belangrijker als de kijkcijfers.

“Ik hoop dus enorm dat RTL en VTM samen op zoek gaan naar oplossingen (en ik geloof echt dat die er zijn) om van SYTYCD weer een programma te maken dat het niet alleen qua maatschappelijke (en culturele) functie en waardering, maar ook qua kijkcijfers weer goed zal gaan doen. In zowel België als Nederland”, aldus Jan Kooijman.

Zijn collega-jurylid, Dan Karaty, liet eerder al weten niet blij te zijn met de manier waarop RTL is omgegaan met het dansprogramma. “Ik geloof er sterk in dat deze geweldige show, dit sterke format, nog makkelijk tien jaar had meegekund, maar vanwege dingen die buiten mijn macht liggen, is dit mogelijk niet het geval”, zei Dan begin april.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)