Jochem van Gelder presenteert familieshow

13-04-2015

AMSTERDAM - Na programma’s met volwassenen als Pas Oplichters, Wie trouwt mijn zoon?, Het beste idee van Nederland, Kitsch of kassa en Bonje met de buren is Jochem van Gelder de komende weken na lange tijd weer eens te zien in een show waarin kinderen stralen.

Na zijn laatste Praatjesmakers bij de NCRV in 2010 en zijn SBS6-debuut Alles kids in 2012 had Van Gelder niet meer met kinderen gewerkt. Daar komt zaterdag verandering in, als de familieshow We Are Family begint. De SBS6-show biedt kinderen van drie tot en met twaalf jaar oud een podium om met bijvoorbeeld vader of moeder op te treden of met opa of oma met wie ze hun passie delen.

"Acrobatiek, illusie, zang, ballet, dans, hoe diverser hoe leuker”, somt Jochem van Gelder op. "Het is voor mij voor het eerst dat er weer kinderen om de hoek komen kijken. Tot nu toe heb ik bij SBS6 vooral heel veel andere dingen gedaan.”

Kleedkamer

"In We Are Family zijn de gesprekjes met kinderen weer terug. Ik spreek ze vooraf in de kleedkamer of zoek ze op de huisjes waar ze overnachten om te vragen hoe ze zich voorbereiden op hun tv-optreden", legt Jochem uit. "Ik vind dat wel goed. Ik heb het jaren gedaan en mensen hebben er met plezier naar gekeken.”

"Het terrein ligt nog steeds braak", vindt de voormalige presentator van Praatjesmakers. "Nadat Praatjesmakers stopte in 2010, kwam het format om met jonge kinderen te praten over actualiteit en alledaagse zaken niet meer in een of andere vorm terug. Niemand is in het gat gesprongen. Dat vind ik wel een beetje apart. De gesprekjes met kinderen keren nu in een andere vorm terug in We Are Family. Dat vind ik alleen maar leuk, daar kan ik mijn voordeel mee doen.”

Hans Klok, Edsilia Rombley en Euvgenia Parakhina vormen de jury in de nieuwe zaterdagavondshow. Het programma vanuit Theater de Efteling is vanaf 18 april om 20.00 uur te zien op SBS6.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden