K3 geeft fakkel door aan nieuwe zangeressen

18-03-2015

ANTWERPEN - Karen, Kristel & Josje stoppen in het najaar met K3. Dat hebben de drie zangeressen woensdag bekendgemaakt op een persconferentie in Antwerpen. Het drietal geeft de fakkel dit najaar door aan drie nieuwe zangeressen.

Het nieuwe K3 wordt gevonden in een groots opgezet televisieprogramma K3 op zoek naar K3, dat te zien zal zijn in Vlaanderen en Nederland. In Nederland gaat SBS6 de show uitzenden.

Karen, Kristel en Josje beklemtoonden dat zij het besluit te stoppen met K3 alleen wilden nemen als zeker was dat de groep niet zou ophouden te bestaan. Zij deden tijdens de persconferentie een oproep aan alle Vlaamse en Nederlandse zangeressen zich in te schrijven voor het programma via de website van Studio 100.

Afscheidstour

De huidige leden van K3 gaan nog een grote afscheidstour door Vlaanderen en Nederland maken, die duurt tot het voorjaar van 2016. Tijdens deze reeks zullen Karen, Josje en Kristel hun drie opvolgers ook inwerken en inwijden. De zes zangeressen zullen elke avond met zijn zessen op het podium staan.

K3 bestaat inmiddels zestien jaar. Het drietal ontkent overigens dat er een specifieke reden is om uit elkaar te gaan. "We konden ons de krantenkoppen al inbeelden", stelde Karen. "Was Josje te rebels? Zijn ze het beu? Zijn ze te oud geworden? Was er dan ruzie?. Neen, absoluut niet. We hebben altijd geweten dat er ooit wel een moment zou komen dat we zouden voelen dat de tijd rijp zou zijn om te stoppen. Wel dit moment is er nu voor ons."

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden