Lucille Werner zoekt kandidaten voor Pointless

03-05-2015

Zondagmiddag kwam er een oproep van Lucille Werner op de Facebookpagina van de AVROTROS. Voor haar nieuwe kennisquiz Pointless is de presentatrice opzoek naar kandidaten. Pointless is een algemene kennisquiz, die wordt geproduceert door Endemol Nederland is samenwerking met de Vriendenloterij.

Deze quiz is bedacht in Engeland en is daar al sinds 2009 een kijkcijferhit bij de BBC. In Nederland zal Pointless dagelijks te zien zijn rond 19.00 uur op NPO 1. Iedere werkdag kan de kijker Lucille gaan zien tussen 27 juli en 28 augustus 2015.

De opnames vinden plaats tussen hal juni en de eerste week van juli. Wat Pointless anders maakt dan andere quizzen, is dat het draait om het zo weinig mogelijk punten halen. Iedere vraag in Pointless is eerder al gesteld aan een panel van 100 Nederlanders. Maar in tegenstelling tot de kandidatenkoppels in de studio, werd aan deze 100 mensen gevraagd om in 100 seconden tijd zo veel mogelijk antwoorden op deze vraag te geven.

In de studio moeten de kandidaten juist maar één antwoord op deze vragen geven. De uitdaging is dan om een goed antwoord te geven dat het panel zo min mogelijk benoemd heeft. Dat lijkt eenvoudiger dan dat het in werkelijk kan zijn, zo blijft uit de oproep.

Pointless is opzoek naar koppels. Vrienden, broers, zussen, buren, ouders en kinderen, collega’s, studiegenoten, golfmaatje en ga zo maar door. Iedereen met een brede algemene kennis mag en kan mee doen. Ben of ken je iemand met een brede interesse en bovendien beschikt over een gezonde dosis nutteloze kennis, dan zijn jullie misschien wel hét koppel waarnaar Lucille opzoek is.

Schrik jij niet van vragen als:

– Noem een film met Tom Cruise in de hoofdrol
– Noem een Zuid-Amerikaanse hoofdstad
– Noem een Nederlandse individuele sporter die een medaille won op de Olympische Spelen 2012
– Noem een VVD-er die ooit minister is geweest in een Nederlands kabinet

Geef je dan samen met een net zo slimme partner als jij op voor Pointless. Het opgeven voor Pointless is heel eenvoudig. Stuur eenvoudig een mail aan pointless@avrotros.nl en meld je aan. Je ontvangt dan van de AVROTROS een inschrijfformulier. Vervolgens wordt dit formulier ingevuld en opgestuurd. Vandaar uit horen de mensen die geselecteerd worden of ze door gaan naar een screeningsronde. (Kandidaten moeten wel 18 jaar of ouder zijn).

Het presenteren van een quiz is niet nieuw voor Lucille. Ruim negen jaar was ze hét gezicht van Lingo. Deze woordenquiz moest het veld ruimen in verband met tegenvallende kijkcijfers. Daarvoor presenteerde Lucille in 2002 twee jaar Get The Picture. Met meer dan twaalf jaar ervaring is Lucille dé ideale presentatrice voor Pointless.

De nieuwe kennisquis Pointless is vanaf 27 juli 2015 om 19.00 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)