Marco Borsato terug met Symphonica in Rosso

24-03-2015

AMSTERDAM - Marco Borsato is dit jaar weer gastheer van Symphonica in Rosso. Dat heeft hij maandagavond bevestigd in RTL Late Night. Het concert is dit keer in het Ziggo Dome, in plaats van het GelreDome in Arnhem waar de reeks tot nu toe was. Het evenement vindt plaats op 23 en 24 oktober.

Er gingen al een tijd geruchten dat de Rood-zanger, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert, de concertreeks zou doen. "Van alle mooie dingen die ik heb mogen doen in mijn carrière was Symphonica in Rosso wel heel bijzonder. Toen ze vroegen wat ik het liefst zou willen doen om stil te staan bij mijn jubileum was dit het eerste wat in me op kwam. Ik kan niet wachten”, aldus de zanger.

Borsato bedacht de jaarlijks terugkerende de concertreeks met als thema de kleur rood. In 2006 waren alle tien de concerten van de eerste editie uitverkocht. Het jaar daarna nam Paul de Leeuw het stokje over, gevolgd door onder anderen Diana Ross, Nick & Simon en Doe Maar. Anouk was de laatste die Symphonica deed in 2013, vorig jaar was er geen reeks.

Italiaans tintje

De zanger vindt het Ziggo Dome geschikter voor de aankomende editie. "Het Ziggo Dome is gebouwd en ontworpen voor muziek. Op welke stoel je ook gaat zitten, er zijn geen plekken waar het zicht slecht is. Het is groots en past in hoe ik nu in het leven sta", legt hij uit.

Borsato wil deze editie een Italiaans tintje geven."Mijn Italiaanse roots zullen ook in deze editie bovendrijven. Ik wil de bezoekers van mijn show vragen geheel in stijl te komen en dus rode kleding of accenten te dragen. Symphonica in Rosso; de passie zal er weer vanaf spátten!" Niemand minder dan de Italiaanse zanger Zucchero zal daarom als gastartiest acte de présence geven. "Dat mijn jeugdidool Zucchero komt om met mij te zingen, is een enorme eer!", aldus Borsato.

De kaartverkoop voor Symphonica in Rosso start aanstaande donderdag.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden