Meer Duitse kijkers voor Sylvie dan Chantal

14-03-2015

BERLIJN - Sylvie Meis heeft helemaal niets te duchten van Chantal Janzen op de Duitse televisie. Ruim 4,8 miljoen Duitsers stemden vrijdagavond af op de start van alweer het achtste seizoen van de dansshow Let's Dance, die Sylvie op de Duitse zender RTL presenteert.

Dat is ongeveer evenveel als de gemiddelde kijkcijfers van het hele vorig seizoen dat vorig jaar begon met 4,9 miljoen kijkers, meldt Medienmagazin.

Sylvie lijkt kijkers weg te snoepen bij Chantal, die op Sat. 1. weer te zien was met The Voice Kids. Vorige week zat Chantal nog in de lift met stijgende kijkcijfers tot 3.430.000 Duitsers. Daar bleven er vrijdagavond tijdens de derde aflevering van de Duitse versie van The Voice Kids nog slechts 2,75 miljoen van over. Medienmagazin concludeert dat Chantal sterke concurrentie had van Let's Dance, ook bij het jonge publiek.

Newtopia, de Duitse variant van Utopia, zakte in de vooravond ook weg naar een nieuwe dip van 1,6 miljoen kijkers. Vorige week stemden nog 1.960.000 Duitsers op vrijdagavond af op Newtopia op Sat. 1.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden