Michael van Praag bij Jinek over de FIFA

01-06-2015

Voorzitter Michael van Praag van de KNVB vertelt vanavond bij Jinek over het schimmige spel dat afgelopen weekeinde werd gespeeld achter de schermen van de verkiezing van FIFA-voorzitter Sep Blatter. Van Praag was een van de hoofdrolspelers in deze verkiezing en trok zich een paar dagen voor de verkiezing terug als kandidaat.

Van Praag komt bij Jinek vertellen of hij nog toekomst ziet in de FIFA. Stuurt hij aan op een breuk of is de verdeeldheid binnen de Europese landen nu alweer zo groot dat een afsplitsing bij voorbaat kansloos is?

Of het decor is veranderd en hoe dat er dan uitziet? Dat zien de kijkers vanavond om 23.00 uur in de eerste uitzending van Jinek in de zomer. Jinek is vanaf vanavond weer te zien op NPO1, iedere werkdag in juni en augustus. In juli is het programma er niet.

In de eerste uitzending is naast Michael van Praag ook thriller-schrijfster Marion Pauw te gast. Zij heeft een leven met soms bijna net zoveel spanning en sensatie als in haar boeken. Ze verkocht 500.000 boeken, schreef nu het boekenweekgeschenk voor de Maand van het Spannende Boek, die vandaag begint en verdubbelde daarmee haar bereik. Toch stopt ze met schrijven en gaat totaal iets anders doen. Want het leven van Marion Pauw moet wel spannend blijven.
Turkije-correspondent Lucas Waagmeester vliegt vandaag naar Nederland om bij Jinek een toelichting te geven op de Turkse verkiezingen. 450.000 Turken die in Nederland wonen mochten afgelopen weekeinde stemmen. Hoe denken deze stemmers over de zittende AK-partij van de omstreden premier Erdogan?

De Ashton Brothers staan de komende maand avond aan avond in het theater met een gloednieuwe voorstelling. Absurdisme, hilariteit en onmogelijke circusacts. Hoe bedenk je iets dat eigenlijk niet kan? Bij Jinek doen ze een hilarische act.

Jinek, 1 juni, om 23.00 uur op NPO 1. Vanaf vanavond is het programma er iedere werkdag in juni en augustus.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)