• Start
  • Showbizz
  • Moordvrouw-actrice Fockeline in Nederlandse Lipstick Jungle

Moordvrouw-actrice Fockeline in Nederlandse Lipstick Jungle

23-06-2015

Fockeline Ouwerkerk, bekend van haar hoofdrol in de RTL4-politieserie Moordvrouw, speelt één van de drie hoofdrollen in de Nederlandse versie van de Amerikaanse serie Lipstick Jungle genaamd Meiden van de Herengracht. Fockeline speelt de rol van Wendy.

Naast Fockeline worden de andere twee hoofdrollen gespeeld door Kim Pieters, die de rol van Nico vertolkt, en Sarah Chronis, die de rol van Hanna vertolkt. Meiden van de Herengracht gaat over de vriendschap van drie jonge carrièrevrouwen in Amsterdam.

De drie vriendinnen hebben het helemaal hebben gemaakt in de wereld van mode, tv en tijdschriften. Hun succes komt echter met een prijs. Nico, Wendy en Hanna hebben hun worstelingen in het leven, zakelijk en privé. In de zoektocht naar liefde en geluk vormt hun hechte en oprechte vriendschap de rode draad.

De hartsvriendinnen proberen hun drukke carrières zo goed mogelijk te combineren met hun turbulente privélevens. Het glamourleven van de powervrouwen in de hoofdstad gaat echter niet altijd over rozen. Hanna staat aan het roer van een modelabel, maar haar laatste modecollectie flopt en het lukt ook maar niet om de ware te vinden.

Wendy is de baas van een grote tv-zender en haar huwelijk met haar man, muzikant, maar vooral huisvader tegen wil en dank, loopt nogal stroef. Nico is hoofdredacteur bij een toonaangevend tijdschrift en verliest zich in een affaire met een jonge fotograaf waardoor ze zowel haar huwelijk als haar reputatie op het spel zet. Hun steun aan elkaar en liefdevolle en humoristische eerlijkheid helpt de vriendinnen in balans te blijven tijdens lastige tijden in hun snelle bestaan.

De Amerikaanse serie Lipstick Jungle is gebaseerd op het gelijknamige boek van Candace Bushnell, schrijfster van het succesvolle Sex & the City. De nieuwe Net5-serie Meiden van de Herengracht is een productie van Endemol Shine Nederland. De serie wordt aankomend najaar uitgezonden.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)

Deel dit bericht met uw netwerk