OM eist maand celstraf tegen verspreider seksvideo Patricia Paay

door | okt 15, 12:10

HAARLEM (ANP) – De officier van justitie heeft een maand celstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, geëist tegen Michel V., een van de mannen die wordt verdacht van het verspreiden van een plasseksfilmpje van Patricia Paay. De 32-jarige V. moet daarnaast een geldboete van 250 euro betalen, vindt het OM.

Tegen medeverdachte Ernst van der S. (47) eiste het OM een werkstraf van 80 uur voor smaad en een geldboete van 200 euro voor het schenden van het portret- en auteursrecht van Paay.

Michel V. en Ernst van der S. vertelden donderdag in de rechtbank in Haarlem dat ze dachten dat ze het filmpje deelden in besloten groepen op sociale media als Twitter en VK.com, een Russisch sociaal netwerk. Dat gelooft de officier van justitie niet. Hij sprak van een “verregaande inbreuk op de privacy”. Volgens hem is Paay hierdoor in een “virtueel moeras” verzand, omdat het moeilijk is op internet de vele kopieën te wissen.

Aandacht vragen

Beide mannen staan vrijdag voor de rechter, omdat ze niet akkoord gingen met een schikkingsvoorstel van het OM om een openbare rechtszaak te voorkomen. De website Geenstijl, die een artikel plaatste met een link naar een Twitter-bericht van V., ging akkoord met een transactie van 3000 euro. Voor V. bestond het aanbod uit een werkstraf van 60 uur en een boete van 1000 euro. Van der S. weigerde een werkstraf van 40 uur en het betalen van een boete van 1000 euro. “Voor mij is het gewoon een groot probleem als ik een strafblad krijg, dat kost me mijn baan”, vreest Van der S.

De advocaat van V. betoogt dat Paay zelf een groot aandeel heeft gehad in het verspreiden van twee seksfilmpjes. Volgens hem was V. niet de eerste die ze in de openbaarheid bracht. “Paay heeft de filmpjes bewust op straat gegooid. Dan moet je ook niet raar opkijken als je de aandacht krijgt waar je zelf om vraagt”, aldus de raadsman. Hij vindt ook dat er geen sprake is van belediging en vraagt om vrijspraak. “Plasseks met wederzijds goedvinden is niet seksueel verwerpelijk”, betoogde de advocaat. “Dat Paay nog seksueel actief is, is geen schande. Integendeel. Het zet haar niet in een negatief daglicht.”

Eerder won de zangeres een civiele rechtszaak die ze aanspande tegen beide mannen en Geenstijl. In juli 2018 bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat ze Paay een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen. V. vertelde donderdag in de rechtbank in Haarlem dat hij geen inkomsten heeft om de schadevergoeding te betalen.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community