Owen Schumacher co-host Pointless

28-05-2015

Owen Schumacher is de co-host van Lucille Werner in Pointless, het nieuwe spelprogramma van de AVROTROS. “Hij heeft humor, hij is slim en snel van tong”, zegt de oud-Lingo-presentatrice over haar co-host van haar nieuwe AVROTROS-programma tegen het televisieprogramma RTL Boulevard.

“Het lijkt me hartstikke spannend. Ik vind het altijd leuk om dingen te doen die ik nooit eerder heb gedaan. Ik ben meer een soort jurylid die over de antwoorden praat”, zegt Owen Schumacher, bekend van zijn typetjes in Koefnoen, over zijn nieuwe tv-klus bij de AVROTROS.

Bij de quiz Pointless gaat het niet om wie de meeste punten heeft maar om wie de minste punten heeft. In Pointless wint de kandidaat met de minste punten. Het format van Pointless is afkomstig uit Engeland en is door Lucille Werner zelf bij de AVROTROS voorgedragen.

Werner presenteerde negen jaar lang het taalspelletje Lingo. Na de verhuizing van NPO 1 naar NPO2 door de verhuizing van De Wereld Draait Door van NPO 3 naar NPO 1 trok Lingo erg weinig kijkers. Eind september vorig jaar stopte het programma. Pointless begint op 27 juli op NPO 1.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)