PSV-feest trekt veel kijkers

19-04-2015

HILVERSUM - De ontwikkelingen in de eredivisie voetbal hebben zaterdagavond veel kijkers getrokken. Naar de late uitzending van Studio Sport keken bijna 1,8 miljoen mensen, en dat was daarmee het best bekeken programma van de zaterdag. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

PSV kroonde zich in het eigen stadion tot kampioen van Nederland, met een overwinning op sc Heerenveen. De club werd ter plekke gehuldigd en viert zondag opnieuw feest in Eindhoven.

De andere vier programma's in de top 5 van de kijkcijfers zaterdag waren het NOS Journaal van 20 uur (NPO1), de kwissen Weet Ik Veel (RTL4) en De Kwis (NPO1) en de serie Schaep Ahoy (NPO1). Het nieuwe seizoen van Weet Ik Veel met Linda de Mol ging van start met ruim 1,47 miljoen kijkers.

Jamai

Zaterdag begon op RTL4 eveneens het nieuwe seizoen van Echt Waar?!, met presentator Jamai Loman als opvolger van Jack Spijkerman. Er keken 594.000 mensen naar. Op SBS 6 ging We Are Family met Jochem van Gelder van start met 411.000 kijkers.

Naar het nieuwe muziekprogramma Lekker Nederlands (SBS 6), waarin Nick & Simon het opnamen tegen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, keken ruim een miljoen mensen. Het programma staat daarmee op de zevende plek in de lijst van best bekeken programma's van zaterdag.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden