Ruim 3,3 miljoen kijkers live-finale De Mol

06-03-2015

HILVERSUM - De finale van Wie is de Mol? waarin journaliste Margriet van der Linden zich bekendmaakte als mol, is donderdagavond gevolgd door 3.359.000 tv-kijkers, een record. Dat meldde de Stichting KijkOnderzoek (SKO) vrijdag. 'De Mol' staat op de eerste plaats van de lijst met 25 best bekeken tv-programma's van donderdag.

Van der Linden, oud-hoofdredacteur van feministisch maandblad Opzij, journaallezer Rik van de Westelaken en actrice Marlijn Weerdenburg waren als laatste drie kandidaten overgebleven. De finale, met publiek erbij, werd rechtstreeks uitgezonden vanuit het Vondelpark in Amsterdam. Vorig jaar trok de finale van Wie is de Mol? met actrice Susan Visser als mol 3,1 miljoen kijkers.

Het programma van AVRO-TROS is al jaren een kijkcijferhit. De afgelopen weken keken er steevast rond de 2,5 miljoen mensen.

Op dezelfde tijd als Wie is de Mol? werd donderdagavond het RTL verkiezingsdebat uitgezonden. Naar de rechtstreekse uitzending op RTL 4 keken 816.000 mensen, goed voor plek twaalf in het dagoverzicht van SKO. De politiek leiders van de vijf grootste partijen in de Tweede Kamer gingen met elkaar in debat als opmaat voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. PVV-leider Geert Wilders had met griep afgezegd.

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden