• Start
  • Showbizz
  • Smeris en De Kwis definitief in de race voor de Gouden Televizier-Ring 2015

Smeris en De Kwis definitief in de race voor de Gouden Televizier-Ring 2015

20-05-2015

De BNN-serie Smeris en de VARA-serie De Kwis maken kans op de Gouden Televizier-Ring 2015. Dat heeft Televizier vandaag bekend gemaakt. Kwalificatieronde 3 van de Gouden Televizier-Ring 2015 is gesloten, de uitslag is bekend.

Wederom hebben vijf series en programma’s zich nu al gekwalificeerd voor de vijftigste Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Naast Smeris en De Kwis maakt ook de Omroep Max serie Goedeavond Dames en Heren kans op de Gouden Televizier-Ring 2015.

De overige programma’s die kans maken op de Gouden Televizier-Ring zijn Nick & Simon The Dream en de docu-serie Marco Borsato 25 jaar: Is Meer Dan Ik Alleen.

“Sommige programma’s stonden van begin af aan al hoog in deze top-5. Maar het verschil tussen bijvoorbeeld de nummers 5 en 6 in de lijst was echt minimaal; het aantal stemmen voor die programma’s ging lange tijd gelijk op”, zegt Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Televizier. “Pas in de laatste dagen, na stemoproepen aan de fans, zag je het verschil ontstaan. Hieruit blijkt maar weer eens dat het echt kan lonen als programmamakers hun achterban actief benaderen.”

20 + 20 = 40
Naast deze top-5 hebben ook Boer Zoekt Vrouw (KRO), Divorce (RTL 4), Dokter Tinus (SBS 6), Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (BNN), Heel Holland Bakt (Omroep Max), Moordvrouw (RTL 4), Over Mijn Lijk (BNN), Proefkonijnen (BNN), RTL Late night (RTL 4) en SynDroom (RTL 4) – de winnaars van de eerste en tweede ronde – zich al gekwalificeerd voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, die op woensdag 26 augustus van start gaat.

Het Nederlandse publiek kiest nog eens vijf titels in de vierde en laatste kwalificatieronde die op 28 juli begint. In totaal heeft de kijker dan 20 programma’s en series gekwalificeerd; de redactie van Televizier selecteert nog eens 20 titels, die tezamen de selectielijst vormen voor de Verkiezing. Alleen die 40 titels maken kans op de vijftigste Gouden Televizier-Ring.

Het Gala
De uitreiking van de Ring vindt op donderdag 15 oktober om 20.30 uur plaats in Koninklijk Theater Carré. AVROTROS zendt dit Gala live uit op NPO 1.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)