• Start
  • Showbizz
  • The Voice-winnares Iris Kroes wil naar het Songfestival

The Voice-winnares Iris Kroes wil naar het Songfestival

19-05-2015

Iris Kroes, de winnares van het tweede seizoen van The Voice Of Holland, wil naar het Eurovisie Songfestival. De zangeres heeft op haar website laten weten dat het haar doel is om binnen nu en 3 jaar deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival.

“Het schijnt (iedereen roept) dat ‘sinds de deelname van Anouk’ het hele Songfestivalfestijn weer pas wat voorstelt. Dat is iets wat ik niet helemaal begrijp. Ik ben er namelijk wel van overtuigd dat je niet per se de ‘Anouks/Ilse de Langes/Trijntje Oosterhuizen’ moet zijn om NL goed te kunnen vertegenwoordigen op het songfestival”, zegt Kroes.

Ze vind het belachelijk dat er alleen nog maar ‘grote artiesten’ voor Nederland naar het Songfestival gaan. “Wat ik mij afvraag; Gaat Nederland alleen nog maar de ‘grote’ artiesten sturen? Ik vind dat onwijs jammer want ik wil namelijk OOK meedoen aan het songfestival!! ZO, dat hoge woord is eruit. Met mijn harp, een klein ‘Irisliedje’? Ik zie het helemaal zitten!”

Als de zangeres Nederland in de toekomst niet mag vertegenwoordigen gaat Iris voor een ander land naar het Songfestival. “Mocht Nederland besluiten om alleen nog maar de állergrootste artiesten te sturen & niet de ‘kleinere namen’ naar het Eurovisie Songfestival te sturen, ben ik ook bereid om voor een ander land uit te komen.”

Kroes antwoord op haar website al meteen op de mensen die denken ‘Zorg dan maar dat je eerst zelf bij de allergrootsten hoort.’ “Wat natuurlijk een logische en terechte gedachte is;) Nou, daar wordt hard aan gewerkt kan ik je vertellen, haha! Al gaat dat niet altijd even makkelijk, maar wel met onwijs veel plezier!”, aldus de zangeres.

Iris vertegenwoordigd graag Nederland, maar die kans is volgens haar klein. “Natuurlijk kom ik supergraag voor NL uit, maar ik schat die kans vrij klein in als de organisatie deze lijn qua artiesten voortzet en ze niet de moeite neemt om het gesprek aan te gaan met plannen wat ìk met mijn harp allemaal zou kunnen betekenen voor NL op het songfestival.  Jammer jammer jammer…..”

“IK WIL HET GEWOON ONWIJS GRAAG!”, zegt ze op haar website. Ondanks haar kritiek op het sturen van ‘grote artiesten’ hoopt Iris wel dat Nederland gaat winnen. “Ps. Ik hoop wel dat Trijntje gaat winnen natuurlijk;) Hup Holland Hup! Whayhayhay not?”

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)