Trijntje: ‘Ik zou het zo nog een keer doen’

20-05-2015

“Ik zou het zo nog een keer doen!”, zei Trijntje Oosterhuis voordat ze terug ging naar Nederland. Trijntje wist dinsdagavond geen plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival te bemachtigen. “Het is een leuk festival tussen al die Europese landen die een soort verbinding hebben met elkaar. Het is hysterisch. Een grote gekte”, laat de zangeres aan de NOS weten.

De zangeres heeft niet veel geslapen na haar uitschakeling in de eerste halve finale. “Wel goed hoor. Maar het was heel gezellig. In de lobby dronken we nog een borrel, en ineens was het 04.00 uur.” Trijntje vind het jammer om nu uit elkaar te gaan. “Er zijn zoveel mensen keihard aan het werk om de act tot een succes te maken. Soms op plekken waar ik niet eens kom. Ik vind het jammer om dan zomaar uit elkaar te gaan en elkaar niet meer te zien.”

In Nederland aangekomen zei de zangeres: “Met onder anderen Jan Smit, Daniel Dekker en mensen van de TROS gaan we napraten. Daar zullen genoeg songfestival-kenners een mening hebben, en daar ben ik best in geïnteresseerd. Maar voor mij zit het erop. Het is aan de volgende om het optreden te verbeteren.” Trijntje sluit niet uit dat ze in de toekomst nog een keer mee zal doen aan het Eurovisie Songfestival. “Het is wel pittig. Maar over een aantal jaar, als niemand meer durft, dan ga ik weer hoor.”

Trijntje haar missie is in ieder geval geslaagd. “Ik heb gedaan wat ik moest doen: zo goed mogelijk zingen. Wat dat betreft is de missie geslaagd. Waarom we niet door zijn naar de volgende ronde weet ik natuurlijk niet.” Trijntje kreeg tijdens de eerste halve finale niet genoeg stemmen. Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België zijn wel door naar de finale.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)