Zaak showbizzmoord wordt herzien

26-05-2015

DEN HAAG (ANP) - De geruchtmakende zaak van de Hilversumse showbizzmoord wordt herzien. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. In de zaak heeft Martien Hunnik mogelijk onterecht vastgezeten.

Hunnik werd in 1984 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tbs (destijds tbr genoemd) voor doodslag op platenproducer Bart van der Laar. Hij bracht bijna acht jaar in de cel en onder behandeling door.

Hunnik werd op basis van zijn eigen verklaringen als dader aangemerkt. De bekentenis die hij in januari 1983 deed, trok hij in april van dat jaar weer in. Sindsdien heeft hij volgehouden onschuldig te zijn.

Het Openbaar Ministerie twijfelt aan schuld van Hunnik, omdat zijn bekentenis ,,hiaten en onvolkomenheden'' bevat. Hunnik zelf strijdt al jaren voor de heropening van de zaak.

Schotwond

Van de Laar werd op 10 november 1981 met een schotwond in zijn hoofd gevonden in zijn woning in Hilversum. Hij overleed drie dagen later. Van de Laar was platenproducer van bekende namen als Babe, Luv, Corry Konings en Benny Neyman. De moord op de flamboyante platenbaas was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld.

Het gerechtshof in Den Haag zal zich over de zaak buigen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden