Medvedev ten koste van Nadal naar ATP Finals

door | nov 21, 23:11 | Sport

In deze wedstrijd, waarin het gaat om de laatste finaleplek van de ATP Finals, weet de Rus Medvedev de finale te bereiken te koste van Nadal.

De eerste twee games pakken beide heren nog vrij eenvoudig hun servicegames, maar in de derde game maakt Medvedev het Nadal al moeilijk op de service van de Spanjaard door meteen drie breekkansen af te dwingen, die echter goed weggewerkt worden door Nadal. Ondanks dat Nadal het de eerste games een stuk moeilijk heeft zijn eigen servicegames te behouden, is het in de achtste game dan toch de Spanjaard die de eerste breek weet te verzilveren en dus op 5-3 mag serveren voor setwinst, wat hij goed doet en zo is de eerste set voor Nadal.

In de tweede set begint Nadal direct met problemen in zijn eerste servicegame en Medvedev breekt hem uiteindelijk doordat Nadal een dubbele fout slaat en het wordt 2-0 en zelfs vrij snel 3-0 voor Medvedev. Nadal blijft een stuk minder spelen en Medvedev een stuk beter, met veel meer winners en daardoor krijgt hij bij een 4-1 voorsprong zelfs opnieuw een breekkans, maar deze weet Nadal wel weg te werken en zo blijft het bij één break voorsprong voor de Rus. In de daaropvolgende game zet Nadal een tandje bij en weet hij twee keer een breekkans te creëren, waarvan hij de tweede pakt en zo gaat het weer aan service. Daarna pakt Nadal zijn eigen game en breekt hij Medvedev zelfs nogmaals, waarna hij mag serveren voor de wedstrijd. Medvedev zet echter nog een keer alles op alles en weet zo Nadal op love te breken, waardoor het gewoon 5-5 wordt. Het wordt dan toch een tiebreak, waarin de eerste minibreak voor Medvedev is. Hij behoudt deze minibreak en zo komt hij op 6-3 en dus drie setpunten, waarvan hij de tweede benut en dus krijgen we een derde set.

De derde set begint meteen met een breekkans voor Medvedev, maar die overleeft Nadal en zo wordt het gewoon 1-0 voor hem. Ook bij 3-3 zijn er drie breekkansen, en de derde benut Medvedev en behoudt daarna ook zijn eigen servicegame om op 5-3 te komen. Nadal serveert dan om in de wedstrijd te blijven en op deuce geeft hij het eerste wedstrijdpunt weg, die hij in het net slaat en zo gaat de winst toch naar Daniil Medvedev, die het op gaat nemen tegen Thiem in de finale.

DooR annelien Bosboom; foto ANP