• Start
  • Sport
  • Afscheid van legende Gerrard bij Liverpool

Afscheid van legende Gerrard bij Liverpool

16-05-2015

Liverpool - Vandaag nam Liverpool afscheid van een levende club legende genaamd Steven Gerrard, de man die maar liefst 18 seizoenen voor liverpool uitkwam en het 'you never walk alone' wel kan dromen.

Hij begon met acht jaar al als rechtsback in de jeugdopleiding van liverpool, samen met spelers als Michael Owen en Jamie Carragher. In het seizoen 1997-1998 zal Stevie G zijn debuut maken tegen de Blackburn Rovers.
In het jaar 2000-2001 is er bij Liverpool een probleem op het middenveld, en is liverpool gedwongen Gerrard op het middenveld te plaatsen. Dit vulde hij zo goed in dat hij de rest van zijn carriere middenvelder bleef.
Waar goeie vriend Michael Owen koos voor een avontuur bij Real Madrid, Luis Suarez voor Barcelona en Fernando Torres voor Chelsea, Xabi Alonso voor madrid is Gerrard Liverpool altijd trouw gebleven. Dit terwijl onder andere José Mourinho hem naar Internazionale, Chelsea en Real madrid heeft geprobeerd te halen.

In 2005 speelt de aanvoerder van Liverpool de Champions League finale tegen Ac Milan. Na een helft spelen staat het maar liefst 3-0 voor de Italianen en ziet het er niet meer naar uit dat Liverpool nog kans maakt. Liverpool komt echter sterk terug en maakt 3-3 . Na strafschoppen zal Liverpool uiteindelijk de Champions League winnen, en mag de aanvoerder de cup met de grote oren omhoog houden.
Gerard speelde op zaterdag 25 april zijn 500ste wedstrijd in de Premier League. Hij was de twaalfde speler ooit die dit aantal bereikte en de tweede van Liverpool, na Jamie Carragher. In februari 2013 pakt Gerrard de prijs van speler van het jaar van Engeland.
In totaal zal Gerrard maar liefst 703 wedstrijden spelen voor liverpool en hierin 173 doelpunten maken. Ook kwam hij 114 keer uit voor het engelse nationale elftal en hierin maakte hij 21 doelpunten.

Op 2 januari 2015 maakte Gerrard bekend dat hij Liverpool in de zomer van 2015 na 18 jaar zou verlaten. Hij gaf aan dat hij zijn carrière in de Verenigde Staten wilde afsluiten. Een week later kwam het nieuws naar buiten dat Gerrard zijn carrière na afloop van het seizoen 2014/15 zou vervolgen bij Los Angeles Galaxy.

Hij won onder andere twee keer de FA cup, twee keer de Community Shield, drie keer de League Cup, 1 x de UEFA Cup (Europa League) een keer de Champions League en een keer het wk voor clubteams. Het enige smetje op Stevie G zijn carriere is dat hij nooit de premier league heeft weten te winnen. In het seizoen 2013/2014 stond Liverpool lang op de eerste plaats van de competitie, maar uiteindelijk eindigde Liverpool tweede (achter Manchester City).

Een ode aan een levende club legende Steven Gerrard, Captain Fantastic, die het voorbeeld is van iemand die wel echte clubliefde heeft en niet alleen voor het geld kiest!

Door Wouter Bakker; foto: ANP