‘Ajax-doelman Onana positief op coronavirus’

door | okt 8, 13:10

AMSTERDAM (ANP) – Doelman André Onana heeft volgens Kameroense media positief getest op het coronavirus. Zijn club Ajax wil daar niets over zeggen. Onana kon deze week gewoon in Amsterdam blijven, want Kameroen heeft een trainingskamp belegd op Nederlandse bodem.

De Afrikaanse voetballers verblijven in een hotel in Amsterdam en trainen op de velden van de Koninklijke HFC in Haarlem. Onana was daar eerder in de week gewoon op te zien. Volgens media uit Kameroen heeft de keeper van Ajax nu echter positief getest op het coronavirus en daarom ontbreekt hij vrijdag in de oefeninterland tegen Japan. Die wedstrijd wordt gespeeld in De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht.

Ajax heeft vier andere Afrikaanse internationals deze week thuis gehouden. Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad (beiden Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) waren allemaal opgeroepen voor hun land, maar ze zouden voor oefeninterlands naar landen moeten waar code oranje of rood voor geldt. Ajax stond dat niet toe. Onana mocht wel gaan, omdat Kameroen naar Nederland kwam.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community