Ajax serieus met komst Steven Bergwijn van Spurs bezig

Volgens Valentijn Driessen van de Telegraaf is Ajax serieus bezig met de komst van Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur. Ze zullen echter diep in de buidel moeten tasten: de Londense club wil voor minder dan 25 miljoen geen zaken doen met de Amsterdammers. Bovendien heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars nog geen toestemming om een grote uitgave te doen.

Ajax zette vol in op het aantrekken van Kamaldeen Sulemana, maar zag de Ghanese snelheidsduivel uiteindelijk voor Stade Rennes kiezen. De club zal eerst een speler moeten verkopen voor er weer iemand gekocht kan worden. Mogelijk is dat Edson Álvarez.

Stade Rennes is serieus voor de Mexicaan, maar zag een bod van achttien miljoen geweigerd worden. “Maar Rennes komt terug”, zegt Driessen bij De Oranjezomer. “Als de club twintig miljoen op tafel legt, kan hij weg.” Dat geld kan worden gebruikt om Bergwijn te kopen van Tottenham. De aanvaller schijnt zelf graag terug te willen.
Huren lijkt niet mogelijk voor Ajax. “Het bedrag moet rond de 25 miljoen euro zijn. Overmars heeft nu nog geen toestemming om dat uit te geven zonder iemand te verkopen.”

Door Wouter Bakker; foto: