Ajax sluit mislukt seizoen in stijl af

17-05-2015

DORDRECHT (ANP) - Ajax sloot zondag een mislukt seizoen in stijl af met een nederlaag bij het al gedegradeerde FC Dordrecht (2-1). Zonder veel bekende gezichten kon de onttroonde kampioen zich niet meer opladen voor het duel met de slechtste club van de eredivisie. Trainers en spelers mogen op vakantie en moeten zorgen dat ze er eind juli wel staan als het eerste duel in de voorronde van de Champions League op het programma staat.

Volgend jaar moet het allemaal veel beter en een stuk aantrekkelijker, eisen de beleidsmakers uit Amsterdam. Nemanja Gudelj moet het middenveld meer body gegeven. Ajax is nog op zoek naar een linksbenige verdediger en heeft Rafael van der Vaart benaderd voor een terugkeer naar de club waar hij zijn loopbaan begon. Trainer Frank de Boer wil ook weer vaker met een schaduwspits gaan voetballen. Tegen FC Dordrecht gunde hij Lasse Schöne een kans vlak achter Viktor Fischer.

Ajax speelde niet met de gebruikelijke basisformatie. Diederik Boer mocht het doel verdedigen omdat Jasper Cillessen zich niet helemaal fit voelde. Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen hoefden eveneens niet in de spelersbus richting Dordrecht te stappen. Joël Veltman en Thulani Serero begonnen op de bank. Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Mike van der Hoorn hadden wel een basisplaats.

Ajax was in de eerste helft twee keer gevaarlijk. Anwar El Ghazi en Van der Hoorn kopten echter in kansrijke positie niet raak. Viktor Fischer bracht de nummer twee van de eredivisie na 57 minuten op voorsprong. De Deen scoorde vorige week ook al twee keer tegen sc Cambuur. De treffer van Fischer was niet voldoende voor een zege omdat Sean Klaiber het gedegradeerde FC Dordrecht in de zeventigste minuut op gelijke hoogte schoot. Ricky van Haaren bezorgde FC Dordrecht in de blessuretijd zelfs nog de vierde zege van het seizoen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden