• Start
  • Sport
  • Andy Murray verliest eervol zijn (mogelijk) laatste wedstrijd

Andy Murray verliest eervol zijn (mogelijk) laatste wedstrijd

14-01-2019

Melbourne - De eerste set van deze beladen, eventueel laatste wedstrijd van Murray, gaat gelijk op totdat Murray bij 4-4 een breekpunt krijgt. Deze weet hij echter niet te benutten en in de game erna lukt datzelfde Bautista Agut wel en wordt het uiteindelijk 6-4 voor de Spanjaard.

In de tweede set is de pijn aan zijn heup van Murray zijn gezicht af te lezen en heeft hij het vooral in het tweede deel van de set erg moeilijk. Vanaf dat moment weet Bautista Agut de set dan ook naar zich toe te trekken en wint hij opnieuw met 6-4.

In de derde set komt Murray meteen een breek achter te staan en lijkt het gedaan met de Schot. Die is, ondanks zijn blessure, echter niet voor één gat te vangen en weet vrij snel terug te breken, tot grote vreugde van de aanwezige fans. Hierna blijft Murray beter spelen dan de voorgaande set en hij komt bij een stand van 4-5 op de service van de Spanjaard zelfs op setpunt, die hij echter niet weet te benutten. Er komt uiteindelijk een tiebreak en die weet Murray dan toch binnen te slepen met 7-5.

In de vierde set gaat het tot 6-6 gelijk op en wordt het dus opnieuw een tiebreak. Murray begint hier zeer sterk aan en krijgt vijf setpunten bij een stand van 6-1. De eerste drie weet de Spanjaard af te weren, maar dan is het toch raak voor Murray en is het ineens 2-2 in sets.

In de beslissende set loopt Bautista Agut echter al snel uit naar een 5-2 voorsprong en mag hij gaan serveren voor de wedstrijd. Dit doet hij uiteindelijk vrij eenvoudig en zo gaat de wedstrijd dan toch naar de Spanjaard.

Na de wedstrijd krijgt Andy Murray nog een eerbetoon van eerst de aanwezige fans, maar daarna ook van medespelers zoals Roger Federer en Rafael Nadal, die hem vooral feliciteren met een prachtige carrière. Het is nog afwachten of een eventuele operatie de Schot weer de baan op gaat helpen, zo niet dan was dit zijn laatste professionele tenniswedstrijd, waarin hij zich kranig heeft geweerd maar de eer toch aan Bautista Agut moest laten.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP