Australië onderzoekt verdachte WK-betaling

door | jun 4, 08:06

SYDNEY (ANP) – De Australische voetbalbond ligt onder vuur vanwege een verdachte transactie, die is bekostigd met overheidsgeld dat beschikbaar was gesteld voor het WK-bid uit 2010. Justitie in Australië heeft een onderzoek ingesteld naar de 500.000 dollar (ongeveer 444.000 euro) die toen is betaald aan de Concacaf, de federatie van voetbalbonden uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Het geld zou bedoeld zijn voor de bouw van een studiecentrum in Trinidad en Tobago.

Australië spaarde in 2010 kosten noch moeite om het WK van 2022 binnen te halen. De overheid stelde bijna 30 miljoen euro beschikbaar voor het zogeheten bid. Het leverde Australië echter slechts één stem op. De bestuursleden van de FIFA, met Jack Warner uit Trinidad en Tobago als toenmalige vicevoorzitter, kozen voor het WK van 2022 voor Qatar.

De toewijzing van de WK’s van 2018 (aan Rusland) en 2022 is omgeven door de geur van omkoping en corruptie. De Zwitserse én Amerikaanse justitie hebben een onderzoek ingesteld

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
 
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community