AZ ontsnapt bij Willem II aan nederlaag

06-10-2019

TILBURG (ANP) - AZ is bij Willem II ontsnapt aan een nederlaag. De Tilburgse ploeg kreeg in de 86e minuut een uitgelezen kans op de zege. Vangelis Pavlidis schoot de bal echter uit een strafschop royaal over de lat. Daardoor bleef het 1-1.

AZ kon drie dagen na het verdienstelijke gelijkspel tegen Manchester United in de Europa League (0-0) niet opnieuw vlammen. Na de rust was Willem II de betere ploeg.

AZ had in het eerste half uur nog wel een overwicht. Alleen Teun Koopmeiners kwam, uit een strafschop, tot scoren. Hij mocht aanleggen na een overtreding van Dries Saddiki op Myron Boadu.

Kansen gemist

Nadat Dani de Wit en Calvin Stengs grote kansen hadden gemist op 0-2, kwam Willem II verrassend langszij. Uit een pass van Marios Vrousai tikte Mats Köhlert de bal achter doelman Marco Bizot.

Na de rust maakte Willem II een frissere indruk. Bizot hield het vermoeide AZ overeind, ook dankzij de lat en de pijnlijke misser van Pavlidis. In de extra tijd moest Boadu, nadat hij nog een flinke kans had gemist, van het veld wegens zijn tweede gele kaart.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN