AZ vergroot problemen bij FC Groningen

23-09-2018

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen raakt met de week dieper in de problemen. Het elftal van trainer Danny Buijs verloor ook het thuisduel met AZ (1-3). FC Groningen eindigde de krachtmeting met negen man, na rode kaarten voor Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic.

FC Groningen heeft na zes competitieduels slechts drie punten en is voorlopig met NAC Breda de slechtst presterende club in de eredivisie. Zeefuik kreeg vlak voor rust een rode kaart voor een overtreding op Oussama Idrissi. Arbiter Pol van Boekel nam die beslissing op advies van de videoscheidsrechter, die ook al de openingstreffer van Bjørn Johnsen afkeurde. Hij zag dat de spits van AZ met zijn linkervoet buitenspel stond.

Guus Til mocht zich aanrekenen dat Jeffrey Chabot de thuisploeg in de 25e minuut op voorsprong kopte. Twee minuten later tekende Idrissi voor de gelijkmaker 1-1. FC Groningen stond al met tien man op het veld toen het voor rust toch een strafschop kreeg na een overtreding van Til. Ritsu Doan miste van elf meter.

AZ was na rust beter, met een man meer. Fredrik Midtsjo vertaalde het krachtsverschil met de 2-1. Het duel was zo goed als gespeeld toen Hrustic een tweede gele kaart kreeg. De ingevallen Adam Maher tekende nog voor een fraaie 3-1.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDENa