AZ verslaat en passeert FC Utrecht

19-01-2019

ALKMAAR (ANP) - AZ is overtuigend begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Alkmaarders rekenden in eigen stadion af met FC Utrecht: 3-0. AZ is door de overwinning Utrecht ook gepasseerd op de ranglijst. Beide clubs staan op 28 punten, eentje minder dan nummer vier Vitesse. AZ heeft een iets beter doelsaldo dan Utrecht.

Doelman David Jensen van FC Utrecht speelde een ongelukkige rol. De Deen zag er in de 37e minuut niet heel gelukkig uit bij een schot van afstand van Ricardo van Rhijn: 1-0. Van Rhijn, die de geschorste Jonas Svensson verving, nam met die treffer revanche voor zijn fout tijdens de eerdere ontmoeting tussen AZ en Utrecht. De oud-speler van Ajax werkte in oktober in De Galgenwaard de bal in de slotfase in eigen doel, waardoor AZ verloor.

Kort voor rust blunderde Jensen bij een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied van Mats Seuntjens: 2-0. De doelman had wellicht geen goed zicht op de bal.

FC Utrecht, waar nieuweling Riechedly Bazoer op de bank bleef, wist na rust de spanning niet meer terug te brengen. Calvin Stengs bepaalde na een fraaie individuele actie, waarbij hij meerdere tegenstanders passeerde, de eindstand in de blessuretijd met zijn eerste eredivisiedoelpunt op 3-0.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN